הגבלת הפסד | קטיעת הפסד | stop loss אוטומטי |
במידה ובחרת לבצע מסחר בשוק ההון בוודאי שמעת על פקודת STOP LOSS ( בראשי תיבות SL ) או בשמותיה בעברית קטיעת הפסד, הגבלת הפסד, עצירת הפסד ועוד שלל ביטויים שמעברים מסר שהוא - להפסיק להפסיד ושמטרתה להגן מהפסד גדול. כסוחר בשוק ההון חובה עליך להכיר ולהשתמש באפשרות להגביל את ההפסד בין בביצוע STOP LOSS אוטומטי ובין בביצועו באופן ידני.
- קצת הקדמה.
כולנו רוצים להרוויח מביצוע מסחר בבורסה כמה שיותר כסף, לצערנו הרב בחלק מהמקרים שנרכוש נייר ערך אנו נגלה שהוא מתנהג בניגוד לציפיות שלנו ולכן על מנת ליצור תשואה חיובית עלינו לדאוג כי הרווחים יהיו גדולים מההפסדים. כיצד עושים זאת ? על ידי קטיעת הפסד כשהוא עדיין קטן, כלומר, מכירת נייר הערך, וזאת כאשר נייר ערך שרכשנו מתנהג בניגוד לצפיות שלנו.
- כיצד מבצעים פקודת STOP LOSS ? טכנית, ביצוע STOP LOSS יכול להתבצע או בצורה אוטומטית, על ידי מערכת מסחר אוטומטי בהקלדת נקודות ביצוע ה STOP LOSS מבעוד מועד, או על ידי הסוחר עצמו' כאשר הוא מבחין שנייר הערך שהוא מחזיק מגיע לנקודה שהוא קבע כנקודה שההפסד בה כבר מתחיל לגדול מעבר למה שהוא מרשה לעצמו להפסיד. |
- הגנה מפני הפסד כחלק בלתי נפרד משיטת המסחר שלך.
על מנת לייעל את שיטת המסחר שלך ואת דרך הפעולה שלך עליך לקבוע מבעוד מועד מהו גודל ה STOP LOSS, קבלת החלטה על גודל ההפסד תוך כדי שאתה מחזיק בנייר עשויה לחשוף אותך למצב שבו אתה מערב אמוציות שונות בתהליך קבלת ההחלטות ולבצע סטופ לוס גדול מהתכנון שלך או לא לבצעו כלל.
- מהו ההבדל בין STOP LOSS אוטומטי לבין ידני ?
כאמור מומלץ לתכנן את גודל ההפסד שאתה מוכן לספוג בנייר הערך מבעוד מועד תוך כדי תכנון שיטת המסחר שלך, גודל ההפסד יכול לבוא ליידי ביטוי בהפסקת ההפסד כאשר אתה מפסיד X שקלים, בהפסקת ההפסד כאשר המדד מתנהג בניגוד לפוזיציה שלך Y נקודות, כאשר תיק ההשקעות שלך מופסד Z שקלים ועוד ועוד, המשותף לכולם - אתה עוצר את ההפסד לפני שהוא ילך ויגדל לממדים שאתה לא תאפשר לעצמך לספוג.
כאשר אתה מבצע מסחר עצמאי בעזרת מערכת מסחר שקיימת בה פקודות STOP LOSS אוטומטי, אתה יכול להזין מבעוד מועד את הנקודה שממנה אם נייר הערך ירד הוא יימכר. לעומת זאת ללא מערכת מסחר אוטומטי עליך להמתין ולא פעם " להתייבש " מול מסך המחשב שעות רבות עד להגעת הנקודה שאותה בחרת כנקודה להפסקת הפסד.
- כיצד ניתן לדעת היכן למקם את פקודת ה STOP LOSS ?
היכן למקם את הסטופ לוס זו למעשה שאלת המיליון דולר, שכן לא פעם תגלה שביצעת STOP LOSS ולאחר מכן נייר הערך עלה מעבר לשער הקניה שלך, תרחישים מעין אלה גורמים ללא מעט משקעים לא להיצמד לשיטת המסחר שלהם ובין היתר שלא לבצע סטופ לוס, תוך כדי מחשבה " אולי גם הפעם אני לא אבצע סטופלוס ומחיר נייר הערך יעלה " ולאורך זמן להפסיד את השקעתם. מיקום הסטופ לוס חייב להיקבע מבעוד מועד וגודלו חייב להיות בגודל שלא יפריע לך להמשיך לתפקד בטריידים הבאים, כמו כן הוא צריך להיות מספיק טוב על מנת ששיטת המסחר שלך תהיי בנויה ממצב שהסטופ לוס קטן מהרווח על מנת להשיג תשואה חיובית לאורך זמן.
זכור - מסחר בבורסה ללא ביצוע STOP LOSS , בסבירות גבוה מאוד יביא אותך להפסדים צורמים ואף להפסד של כל תיק ההשקעות שלך.
הנך מוזמן לצור קשר ולהצטרף למסלולי מסחר בבורסה הכוללים שירותי מסחר מתקדמים, עמלות מסחר אטרקטיביות ומערכת מסחר אוטומטי ללא תשלום.
לפרטים נוספים,
גולשים שקראו דף זה קראו גם:
סוגי סטופ לוס
מהיא פקודת סטופ לוס אוטומטי
סטופ לוס אוטומטי באופציות מעוף
• מידע זה מוגש כאינפורמציה בלבד.
• אין במידע הנ"ל להוות המלצה או חוות דעת בקשר לעיסוק במסחר בבורסה.